23 Eylül 2013 Pazartesi

3 APTAL( 3 İDİOTS) FİLM ÖZETİ

***Hint sinema tarihinin(Bollywood) en yüksek gişe hasılatını yapmış filmi ile karşınızdayız. Böyle mükemmel bi filmin tanıtımına, gişe başarısı ile alakalı bilgiyi kullanarak girdiğim için üzgünüm aslında. Ama, ne yapalım ülkemizde bir Hollywood sevdası almış başını gidiyor. Ve böyle kıyıda köşede kalmış baş yapıt filmleri kaçırarak, Amerikan rüyası ve klişeleri içinde boğulup gitmeye devam ediyoruz ülke sinemaseverleri olarak.

***Filmde, Ranço karakterine sanırım apayrı bir parantez açmak gerek. Çok özel bi çocuk kendisi. Çok zeki, dürüst, arkadaşlarına fazlasıyla değer veren,  eğitim sistemindeki yanlışlıkları daima eleştiren ve karşısında duran anarşist bir karakter. Böyle karakterleri gerçek hayatta bulmak zor, nitekim filmin başında da karakterlerin hayal ürünü olduğu belirtilmekte. Ama, aklıma gelmişken Robin Williams'ın başrolünde oynadığı anarşist bi doktoru konu alan (Patch Adams) filmini de mutlaka izlemelisiniz. Rançodan aşağı değil açıkçası anarşistlikte :) Aamir Khan, 40'lı yaşlarının başında olmasına rağmen 20lik bir üniversite öğrencisini mükemmel oynamış. Bollywood'un dünyada takip edilmesine katkısı çok büyüktür Aamir Khan ustanın...

***Her duyguyu tadacaksınız bu filmde. Gülmek, eğlenmek, aşk, iç geçirmek, üzülmek, somurtmak, düşünmek, hayal etmek, dostluk, yardımseverlik. Filmi izlerken, yüzünüzdeki ifadeleri kameraya çekme imkanınız olsa ve bunu birine izletseniz, deli olduğunuzu düşünürler emin olun ya da Charlie Chaplin olduğunuzu :) Çünkü, sanıyorum ki bir surat aynı anda bu kadar değişik duyguları yansıtamaz.

***Film 170 dk yani yaklaşık 3 saat. Bu noktada, bence Einsteinin izafiyet teorisi devreye giriyor ve 3 saat sanki 30 dk gibi geçiveriyor :) Ben hesapladım bana 30 dk gibi geçti, sizde belki daha kısa sürede geçer :) Klasik hint müzikleri ve dansları bu filmde de yer almakta. Filmi gereğinden fazla uzun yapan da bu. Açıkçası, hintliler birçok filminde bu tür dans ve müzikleri kullanıyor. Ben kullanmalarından yanayım, çünkü adamlar kültürlerini kaybetmek istemiyorlar. ve Özellikle bu filmimizde kullandıkları bütün dans ve müzikler görülmeye değer. Filmi izlediğinizde bana hak vereceğinize eminim. Aşağıda filmde geçen bu müthiş müzikleri belirteceğiz...

***Sonuç olarak, 3 idiots filmi bana göre sinema tarihinin başyapıtlarından. Çünkü, bu kadar çok duyguyu, bu kadar yoğun bi şekilde hissettirebilen başka bir film daha yok sanırım. Neden dünyada ve ülkemizde bu kadar büyük sükse yapmadı derseniz, buna cevabım reklam ve para olur. Kapitalist düzende parası ve reklamı olan işi alıyor, diğerleri ise ne kadar mükemmel olursa olsun vasatı aşamıyor biliyorsunuz. İzlenilen bir filmin boşa vakit kaybı olmaması için, 1 karesinden dahi olsa bişeyler almalısınız diye düşünüyorum. Ve bence bu filmin her sahnesinden birşeyler alabilir sözüm ona aydınlanabilirsiniz de. Neyse, daha da fazla konuşmayalım. Her zaman All izz well(Her şey yolunda) deyin ve izleyin izlettirin artık şu filmi diyoruz :)

3 APTAL(İDİOTS) FİLM MÜZİKLERİ
All İzz Well
Give Me Some Sunshine
Zoobie Doobie 
Behti hawa sa tha woh(Rüzgar kadar özgürdü)


3 APTAL(İDİOTS) FİLM BİLGİSİ


gösterime giren sinemalar Mynet kalitesiyle sizlerle.

2 yorum :

  1. Harika bir hint filmi. İzlemek gerek bence de. Bu arada eğlenceli bir yorumlama olmuş hocam :)

    YanıtlaSil