30 Eylül 2014 Salı

HÜKÜMET KADIN REPLİKLERİ VE SÖZLERİ

Hükümet Kadın, türk standartlarının üstünde gayet başarılı bir komedi filmi. Sosyal mesajları bol, komedisi de oldukça sağlam. Demet Akbağ ve Sermiyan Midyad oyunculuklarıyla büyülüyor. Film, Midyatın pek çok din, dil ve ırkın kardeşçe yaşadığı bir dönemini anlatıyor. Ta ki sözde medeniyet oralara da ayak basana kadar. O dönemlerdeki insanların yaşam şartlarını ve yaşadıkları sorunları mizahi bir dille anlatan başarılı  bir film diyebiliriz. Filmin bütününde verilmek istenen mesaj, empati yeteneğine sahip olabilmek ve farklı düşüncelere saygı gösterebilmek. Cem Yılmaz ikisi aynı anda olmaz dese de :) hem güldüren hem de düşündüren bir yapım izleyeceksiniz. İyi seyirler.

                                               ---FİLMDEKİ REPLİKLER, SÖZLER---
Filmin En can alıcı repliği, ya da sözler dizisi: Okuyoruz efenim...
***Bu dünya, senden olmayanlarla hoştur. Onların sana verdiği ilimlerle, kıymetlerle, gönüllerle hoştur. Sadece senin gibiler değil, senden olmayan da çok yaşasın ki, sen de yaşa. Hele bir de onun gözüyle gör şu fani dünyayı. Herkes beyaz olsa, o zaman beyazı fark edemezsin ki. Değil mi? Ve yahut da siyah. Beyaz en güzel siyahta belli eder kendini. Beni ben yapan yegane şey, benden olmayandır. O yoksa, sen de yoksun. Ne anlamın kalır ne rengin belli olur, ne de tadın.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Öğretmen: Diyelim iki ineğin var. Sosyalizm 2 ineğini de alır, ondan süt üretir, sana verir. Komünizm sendeki 2 ineğin 1 tanesini alır başkasına verir. Böylece eşit olursunuz. Faşizm ise, sendeki 2 ineği de alır, sana süt satar.
Xate: Orispi çocikleri.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 2. Filmden 
***Sen doğmadan bu dünya vardı, biri müslüman biri hıristiyan, biri siyah, biri beyaz, tüm çocuklar aynı bahçede oynuyorlardı. Sonra hudutları, kanunları koymuşlardı, artık suçta belliydi cezası da belli. Senden önce herşeyi düşünmüşler, sen doğunca da bu dünya budur böyle yaşanacak demişler. O dünyanın hudutlarına kendini teslim etme. Sen bir daha bir daha söyle kendi sözlerini, adalet sade kitaplarda yazmaz. Aklın kalbin hep adil olsun ve bunları yaparken daima yüreğine vicdanına kulak ver.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder