17 Ekim 2014 Cuma

FLASH DİZİ KONUSU VE YORUMLARI


***Dc evrenindeki, hatta tüm evrenlerdeki yaşayan en hızlı insan veya kahraman kimdir diye sorulsa, muhtemelen birçoğumuz The Flash adını verecektir. Mesela Superman de süper hız özelliğine sahiptir ama bu konuda Flash ile yarışamaz. Supermanin gençlik yıllarını konu alan Smallville adlı dizide iki kahraman yarışmıştı ve Flash çok rahat geçmişti. Fakat, çizgi romanlarda Flash Superman'in kendisi kadar hızlı olabileceğini ve sınırlarını sonuna kadar zorlamadığını düşünür. Bildiğiniz üzere, çizgi romanlarda Superman'in gücünün sınırı yoktur ve sürekli kendini geliştirmektedir. Nitekim, ilerleyen zamanlarda Superman tek zayıf yönü olan yeşil kriptonite karşı da bağışıklık kazanmıştır. Neyse Superman'i bırakalım,  konumuz The Flash :)

***Dc Comics'in Superman ve Flash arasındaki efsanevi hız yarışını duyurduğu çizgi romanın kapak resmi:

***Flash'ın en belirgin özelliğinin süper hızı olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Ayrıca, Hulk ve Volverine gibi çok hızlı bir şekilde iyileşme özelliğine sahiptir ve ölümsüzdür. Hiç yaşlanmaz. Justice league kurucularından biridir. Türkiyede ve dünyada çok fazla fanı bulunan bir Dc Comics karakteri olmasına rağmen Dc şirketi Flash için çok başarılı işlere imza atamamıştı. Bunun nedeni muhtemelen,  Superman ve Batman varken, Flash karakterine gereken önemin verilmemesiydi. Fakat son yillarda Dc comics şirketi Flash konusunda fikir değiştirmişe benziyor. Daha önce Arrow'da izlediğimiz Barry allen(Flash) karakteri bu yıl dizi yapılıyor. Ayrıca, Dc şirketinin 2018 yılında gösterime sunacağı bir Flash filmi hazırlıkları da yapılıyor.

***The Flash ve Arrow dizilerinin crossoverlar ile(çapraz geçişler) ile devam edeceği artik biliniyor. Bu nedenle, Arrow ve Flash karakterlerini aynı sahnelerde izlemek izleyenler için ayri bi keyif olacak gibi gözüküyor. The CW kanalında yayınlanacak olan dizi, geçtiğimiz günlerde açılış bölümüyle yayınlanmış ve Arrow, Supernatural gibi dizilerin açılış rakamlarını geride bırakarak reyting rekorları kırmışti. Ayrica, ilerleyen bölümlerde diziye Prison Break kadrosundan çok önemli oyuncuların katılacağı açıklandi. 

***Bunlardan biri, Michael Scofield karakteriyle ünlenen Wentwortd Miller olacak.








***Diğeri ise, Prison Break'te Scofield'ın abisi rolünde izlediğimiz Dominic Purcell olacak.






***Son olarak ise, gelmiş geçmiş en kötü karakterlerden biri olan T-Bag karakterini canlandıran Robert Knepper'ı da ilerleyen bölümlerde izleyeceğiz. Görünen o ki,  The Flash dizisi bu takviyelerle çok daha kaliteli ve keyifli bir dizi haline gelecek.


***Sonuç olarak, dizinin Arrow ile aynı evrende olması, olayların çapraz geçişlerle işlenecek olması ve yapılan kaliteli oyuncu takviyeleriyle The Flash dizisi sanırım en az Arrow kadar, hatta daha da kaliteli ve keyifli bir yapım olacak. Zaten, açılış rekorları kırması da bir ölçüde bunu işaret etmekte. Yani, herkesin Flash'tan beklentisi büyük. Geçenlerde dizinin 2. bölümü de yayınlandı. Yeni başlayacak arkadaşların birşey kaçırdığı söylenemez. Herkese iyi seyirler dilerim.

***Dizi hakkında yorum ve görüşlerinizi konuya yapabilirsiniz...
Devamını oku »