12 Ekim 2014 Pazar

GOTHAM DİZİ ELEŞTİRİSİ VE YORUMLARI


***Dc Comics evrenindeki kahramanlar birer birer dizi yapılmaya devam ediyor. Daha önce, Superman'in gençlik yıllarını Smallville adlı dizide izlemiştik. Sonrasında ise, Dc comics Green Arrow'u dizi yapmıştı ve bu yıl dizinin 3. sezonu gösterimde olacak. Bu sezon ise, Dc Comics evreninin en hızlı kahramanı Flash dizisinin açılış bölümü yayınlanmıştı. Diğer sansasyonel dizi ise, sanırım Gotham olacak. Nitekim, açılış bölümüyle rekor kıran Gotham dizisinin 3. bölümü de yayınlandı. Dizide Gotham şehrinin nasıl suç ve karanlık şehrine dönüştüğünü ve Batman evrenindeki Batman dahil birçok ünlü karakterin gençlik hallerini izleyeceğiz. Bu karakterler: Kedi Kadın, Penguen, Bilmececi ve Zehirli Sarmaşık. Joker karakterinin de sonraki sezonlarda diziye dahil edileceği konuşuluyor. Ama, bu konuda net bir bilgi yok.
***Dc Comics'in diziden beklentisi çok fazla. İlk 3 bölümüyle beklentileri çok fazla karşıladığını söyleyemeyiz. Dizi daha çok dedektif James Gordon üzerinden ilerleyen, bir polisiye dizisi görünümünde. Ama, kötü karakterlerin gençlik hallerinin çok başarılı olduğunu söyleyelim. Penguen karakterinin gençlik halini özellikle başarılı buldum.  Ayrıca, Gotham şehrinin o karanlık ve suçla dolu havası gayet başarılı bir şekilde yansıtılmış. 
***Dizinin geleceği ile ilgili şöyle bir yorum yapılabilir. İlk 3 bölümde beklentilerin altında kalsa da, ilerleyen bölümlerde fantastik karakterler devreye girerek, dizi en azından büründüğü polisiye havadan kurtulacaktır bence. Dizinin çok uzun yıllar devam edeceğini tahmin etmek zor değil. Çünkü, Dc Comics'in elindeki malzeme ve karakterler sınırsız diyebiliriz. Fakat, Batman fanları küçük Batman'i ve gelişim sürecini ne kadar uzun süre izler ve sabreder, o konuda sıkıntılar olabilir. 

Dizi hakkında yorum ve görüşlerinizi konuya yapabilirsiniz...
Devamını oku »