21 Ekim 2013 Pazartesi

LİMİTLESS(LİMİT YOK) FİLM ÖZETİ VE REPLİKLERİ

***Film özgün konusuyla dikkat çekiyor. Nzt48 adında bir hap var ve kullandığınızda beynininizin yüzde yüzünü kullanmaya başlıyorsunuz. Film bu noktada emsallerinden ayrılıyor. Çünkü, bu sefer aldığınız hap bir uyuşturucu veya keyif veren tarzda bir hap değil. Aksine, beyninizin tamamını kullanmaya başlayarak mükemmel bir zekaya, tüm olasılıkları ve ayrıntıları farkedip olayları en doğru şekilde değerlendirme yeteneğine kavuşuyorsunuz. Böyle bir hap gerçekten çok ilgi çekici ve kullanma riskini alabilecek milyarlarca insan vardır sanırım. Bu filmden sonra, duyduğum kadarıyla Nzt48 isimli zeka geliştirici sahte haplar piyasaya sürülmüş. Bence, doktor tavsiyesi olmadan bu tür haplara kesinlikle tenezzül etmeyiniz.

***Bradley Cooper filmin başrolünde ve sevgilisinden ayrılmak üzere olan, bitik ve sefil bir hayat süren Eddie Morra adında bir yazarı canlandırıyor. Birgün Eddie eski kayınbiraderi ile karşılaşır. Kayınbiraderi ona beyninin tamamını kullanmasını sağlayabilecek yeni üretilmiş bir hap verir. Eddie, ilk başta bu hapı kullanmaktan çekinir ama kaybedecek bişeyi olmadığının da farkındadır. Sonunda hapı kullanır ve artık eski Eddie değildir. Bir anda dünyanın en zeki insanı oluvermiştir. Ve zekasını kullanarak kaybettiği veya arzuladığı tüm şeyleri geri almaya başlar. Ama Eddie'nin bu yükselişi zamanla çok fazla dikkat çekmeye başlar. Nitekim, böyle bir zekaya sahip olmak Eddie'nin başına türlü dertler açacaktır.

***Sonuç olarak, aksiyonun bol olduğu, merak duygusunun tavan yapacağı bir film izleyeceksiniz. Bu tarzda film izlemeyi seven arkadaşlar kaçırmasın diyoruz. Filmin sonu ile ilgili genel bir eleştiri farketttim ki tam anlamıyla katıldığımı söyleyemem. Başarılı ve etkileyici bir son olduğunu iddia etmek zor olsa da mantıksal tutarlılığa sahip bir final izleyeceksiniz. Film ile ilgili en önemli olumsuz eleştiri bence felsefik ve sosyolojik yönden eksik bırakılmasıydı. Özgün konu ve inişli-çıkışlı karakterler içeren film, ders veren hikayeler ve repliklerle süslenebilirdi ve böylece belki de kült filmler arasında yerini alabilirdi. Ve biz de filmle alakalı daha çok replik paylaşabilirdik :) Demekki, yönetmen(Neil Burger) ve oyuncuların böyle bir derdi ve gayesi olmamış diyebiliriz. Herkese iyi Seyirler...

                                             FİLMDEKİ REPLİKLER
***Neden hayatta en muhteşem hayalleriniz gerçek olduğu anda sırtınızda bir bıçak belirir?


---Anlaşılan birkaç şeyi yanlış hesaplamışım.
---Neden hayatta en muhteşem hayalleriniz gerçek olduğu anda sırtınızda bir bıçak belirir? 
---4 haneli IQ'ya sahip biri olarak bir şeyi atlamış olmalıyım ama, fazla da atlamadım. 
---Dünyada iz bırakmaya çok yaklaşmıştım. Ama şimdi sadece kaldırımda iz bırakacaktım" 
Devamını oku »