1 Ekim 2013 Salı

DÜNYA SAVAŞI Z(WORLD WAR Z) FİLM ÖZETİ


Dünya savaşı z fotoğrafları
***Zombi filmlerini seviyorsanız kesinlikle izlemeniz gereken filmlerden biri. Başrolünde Brad Pitt'in oynadığı film 2013'te yayınlandı ve bütün dünyada 500 milyon doları aşkın gişe hasılatı elde etti. Filmin, konusu açıkçası çok klişe. Yine, Bir virüs ortaya çıkar ve bütün dünyaya yayılır. Kahramanımız ise, virüsün tedavisini bularak dünyayı kurtaracaktır. Konusu zombi olan bir filmden çok farklı bir senaryo ve yaratıcılık bekleyemezsiniz,  burası kesin. Peki, neden bu kadar büyük bir gişe başarısı elde edilmiş derseniz, bir zombi filmi olarak filmin diğerlerine göre belirgin avantajları var diyebiliriz. Mesela, filmimizde zombiler çok hızlı dönüşüyor ve çok hızlı hareket ediyorlar. Bu da, filmi sürükleyicilik konusunda üst seviyeye taşıyor, bir an bile sıkılmıyorsunuz. Bütün dünyadaki kaos ortamı çok başarılı bir şekilde aktarılmış, emsallerinden bu noktada ayrılıyor filmimiz. İzlerken, '' bu zombiler sadece Amerikada mı var ulen '' şeklinde bir soru sormuyoruz mesela. Ayrıca, Brad Pitt'in başarılı oyunculuğunun ve isminin de gişe başarısındaki katkısı yadsınamaz. Uzun saçları kendisine değişik bir hava katmış ve yılların tecrübesi oyunculuğuyla filmi tek başına taşımış diyebiliriz. Filmde, gerçek hayattaki gibi ailesine yeni bir evlat edinmesi de hoş bir ayrıntı olmuş. Bu sahnede, aslını bilemesek de Brad Pitt'in etkisi olduğunu tahmin etmek zor olmasa gerek. Büyüksün Brad reyizzzzz..... :)
 ********************************************************************
 ***Filmde, gerçekten görülmeye değer sahneler de var. İzlerken büyük bir emek ve çalışma ürünü olduğunu farkediyorsunuz bu sahnelerin. Klasik zombi filmlerindeki gibi yapmacık ve dar mekanlarda çekilmiş sahneler değil bu sahneler. O yüzden, filmi izlemeye karar verirseniz dostlar, kaliteli bir versiyonunu izlemenizi tavsiye ediyoruz.
*******************************************************************
***Sonuç olarak, zombiseverlerin kaçırmaması gereken bir film. Ama, aksiyon, gerilim, üst düzey efektler, emek verilmiş sahneler ve kalite vs. arayanların da bu filmde arayadıklarını fazlasıyla bulabileceklerine inanıyoruz. Gişedeki başarısının da etkisiyle devam filminin veya filmlerinin çekileceği aşikar. Bir sonraki yazımızda bu filmden replikler, sözler ve hikayelerle karşınızda olacağız...

--FİLMİN REPLİKLERİNE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ--



mynet sinema vizyondakiler sayfasını takip edin.
Devamını oku »