26 Ekim 2013 Cumartesi

KORKUSUZ(FEARLESS) FİLM ÖZETİ VE REPLİKLERİ

***2006 yapımı filmin başrolünde Jet li oynuyor. Film, dövüş ve spor türünde bir film olarak gözükse de, filmde kesinlikle bunlardan çok daha fazlasını bulacaksınız. Dövüş sporunun felsefesinin rakibine saygı ve ahlak temelleri üzerine kurulması gerektiğine özellikle dikkat çekiliyor. Ayrıca, bu filmde kin, nefret, intikam gibi gibi duyguların ne gibi sonuçlar doğurabileceğini de kanıksayacaksınız adeta. Tabii ki, dövüş sahneleri de sizi fazlasıyla tatmin edecektir. Filmimizde, ortalama bir dövüş filminin çok çok üzerinde dövüş sahneleri var kesinlikle.

***Film, Huo Yuan Jia isimli efsanevi dövüş ustasının hayatını konu alıyor. Küçük Huo, babasının herkesin gözü önünde yenilmesinden büyük utanç duyar ve ülkenin en iyi dövüşçüsü olmaya karar verir. Büyüdüğünde ise, şehirde yenemediği kimse kalmamıştır, dövüş konusunda en iyisi olmuştur ama egosu da tavan yapmıştır. Ve bu yüzden gerçekleri hiçbir zaman görememektedir ta ki intikam için gerçekleştirilen bir saldırıda karısını ve kızını kaybedene kadar. Artık tüm umudunu kaybetmiştir ve ölüme doğru yol almaktadır. Tam bu anda büyükanne Sun ve kör torunu, usta Huo'yu bulur ve yeşillikler içindeki huzur dolu köylerine götürürler. Bu dağ köyündeki, sahip olduğu huzur dolu yaşam, köylülerin nazikliği ve cömertliği sayesinde kendine yeni bir yaşam tarzı bulur ve uğruna dövüşülecek kadar değerli birşey keşfeder.

***Hikayenin gerçek bir yaşamdan alınması ise, sanırım olayı daha da dramatik hale getiriyor. Bu arada, aynı tarz ve güzellikte olan Ipman serisini de mutlaka izlemelisiniz. Sonuç olarak spor; sevgi, barış, kardeşliktir, hoşgörüdür, rakibe saygıdır diyorum ve huzurlarınızdan ayrılıyorum :) İyi seyirler...


                                 FİLMDEKİ REPLİKLER VE SÖZLER                                         
+++Fidelerin de bir hayatı var. Birbirlerine çok yakın duramazlar, yoksa bu büyümelerini önler. Tıpkı biz insanlar gibi.Hayatta birbirimize saygı göstermeliyiz.Bu şekilde barış içinde ve mutlu yaşayabiliriz. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------
+++Usta bunu yapanları bulacağım ve intikamını alacağım
--- Yapman gereken şey intikam almak değil. Kin, ancak daha fazla kin doğurur...
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Devamını oku »

GÜNÜN FİLM REPLİKLERİ(CAPSLER)

                                                              AMELİE

                                                   HOW I MET YOUR MOTHER

                                                           LEYLA MECNUN
                                                   THE ART OF GETTING BY
                                                            
                                                               LEYLA MECNUN

Devamını oku »