3 Kasım 2014 Pazartesi

TİTANİK FİLM KONUSU, REPLİKLERİ VE SÖZLERİ

***Jack ve Rose'un efsanevi aşkını anlatan film, Titanic. Bu satırları okuyor olup da, filmi izlemeyen sanırım yoktur. Film, dram-romantik-aşk türlerinde akıllara gelen ilk film ve şüphesiz bir başyapıttır. Yönetmen James Cameron ve ekibi, şu anda okyanusun derinliklerinde yatan Titanik'in gerçek atmosferini yansıtabilmek için, elindeki tüm olanakları seferber etmiş. Mesela, geminin halılarını temin eden şirketi, şirket battığı halde bulup, halı ve dekorasyonları gerçeğe en yakın şekilde kullanmış. Ayrıca, Titanik filminin tarihin en yüksek bütçeli 3 filminden biri olduğunu belirtelim. Sonuç olarak, 1997 yılı yapımı Titanic filmi o yıl içinde sayısız ödül kazanarak, maddi-manevi tüm yatırımlarının karşılığını almıştı. Mükemmelliyetçi ve titiz kişiliğiyle tanınan yönetmen James Cameron  da, o yıl oscarda tüm ödülleri toplamıştı. Filmin başrol oyunculari Leonardo di Caprio ve Kate Winslett ise, o yıl oscarda ödül sahibi olamamıştı. Özellikle, Di Caprio'nun aday olarak bile gösterilmemesi tam bi fiyaskoydu bana göre. Titanik'ten sonra oynadığı sayısız mükemmel filme ragmen Di Caprio'nun hala Oscar ödülü kazanamaması, sanırım başka bir fiyasko. Bu durumu Di Caprio'nun aşırı şanssızlığıyla mı yoksa oscar ödülleri hakkında her zaman dillendirilen şaibelerle mi açıklamak lazım bilemiyoruz. Ama Di Caprio gibi başka örnekler de vermek mümkün. Ayrıca, yönetmen James Cameron için titiz kişiliğiyle tanınan biri demiştim ama sosyal mecralarda, ödüllü yönetmenimizin de gözünden kaçan birçok detaya rastlayabilirsiniz:) İşin gerçeği o kadar ayrıntıya takılmamamak lazım tabii. İlber Ortaylı'nın da dediği gibi: "Bilmemek mutluluktur" bazen :) Filmdeki replik ve diyalogları aşağıda bulabilirsiniz;) Herkese iyi seyirler..

 
FİLMDEKİ REPLİKLER VE DİYALOGLAR 
Not: Filmi izlemeyen arkadaşlar spoiler yememek için buradan aşağısını okumasın;)

+++Tanrının kendisi bile bu gemiyi batıramaz.(Filmde de geçen bu sözleri, Titaniğin gerçek üreticilerinin söylediği konusunda söylentiler var. Eğer öyleyse insanlık tarihinin en büyük gaflarından birini yapmışlar..)
 --------------------------------------------------------------------------
Jack=Sen sıcak yatağında yaşlı bir kadın olarak öleceksin Rose, şimdi değil, burda değil..Bana söz ver
 --------------------------------------------------------------------------
Jack="Bir bilet kazandım, Rose. Hayatım boyunca başıma gelen en güzel şeydi. Bana seni getirdi."
 --------------------------------------------------------------------------
+++Müzikle birlikte boğulacağız, burası kesin 1. sınıf..
 --------------------------------------------------------------------------
++Peki gerçekte nerede yaşıyorsunuz Bay Dawson?
 --Evet şu anda adresim R.M.S. Titanic.  
--Ondan sonra Tanriya kalmis.
--Fakat Titanik için biletimi sanslı bir poker elinden kazandım çok şanslı bir elde.
++Ve siz bu köksüz hayattan tat alıyorsunuz?
--Evet madam demek istediğim ihtiyacim olan her şey yanıbaşımda, ciğerlerim için hava ve birkaç parça beyaz kağıt. Demek istediğim sabahları o gün ne olacağını bilmeden yataktan kalkmayı seviyorum, ya da kimle görüşeceğimi nereye gideceğimi. Sadece önceki gece köprü altında uyurken şimdi burada dünyanın en buyuk gemisinde siz saygın insanlarla şampanya içiyorum.
 ----------------------------------------------------------------------------
Jack: Neden yaptın bunu Rose? Rose: Unuttun mu Jack; sen atlarsan ben de atlarım.
 -----------------------------------------------------------------------------
Rose=Senin karın olmaktansa onun fahişesi olmayı yeğlerim.




Devamını oku »