16 Kasım 2014 Pazar

Gotham 1. Sezon 7. Bölüm Özeti ve Yorumları

***Uyarı: Bu yazı dizi veya bölüm ile ilgili spoiler içermektedir.


***6. bölüme kadar baktığımızda, suç şehri Gotham dizisinin iki ileri bir geri yerinde sayarak devam ettiğini gözlemliyorduk. Ama, Gotham şehrinin heybetine, Batman'e ve Penguen reyize olan saygımızdan izlemeye devam ediyorduk. Yavaş yavaş izleyicisini kaybetmeye başlayan dizinin senaristleri de bunun farkında olmalı ki, 7. bölümle tabir-i caizse bizleri ekran başına kilitlediler. Bu noktadan sonra dizinin hız keseceğini düşünmüyorum. O yüzden, yeni başlayacak arkadaşların 7. bölüme kadar sabretmeleri gerektiğini belirtmek gerekiyor.  ''Batman'den önce de Gotham vardı'' mottosuyla yola çıkan dizi, daha önce de belirttiğimiz gibi Batman'i konu alan bir dizi değil. Gotham şehrinin suç bataklığına dönüşmesini ve bu bataklıktan Gotham kötülerinin hatta Batman'in evrilme sürecini anlatan bir dizi.


***7. bölümle birlikte Gotham şehri iyice zıvanadan çıkıyor. Dedektif Gordon penguenin ortaya çıkışıyla, çok zor duruma düşüyor. James Gordon'un Penguen'i öldürmediğini öğrenen Falcone ve çetesi, polis departmanını basıyor. Bu sahnede, Gotham şehrinin bütün birimlerinin suç ve çeteler karşısında ne kadar çaresiz olduğunu görüyoruz. Depatmandaki tüm polisler, Victor Zsasz'ın tek bir sözüyle dışarı çıkıyor ve dedektif Gordon'u yalnız bırakıyor. Victor Zsasz, piskopat bir seri katil ve Batman'in gelecekteki düşmanlarından biri. Bu arada, Victor Zsasz karakterini canlandıran Anthony Carrigan her ne kadar rolünü mükemmel bir şekilde icra etmiş olsa da, cast ile ilgili bir hata yapıldığını belirtmek gerekiyor. The Flash dizisini izleyen arkadaşlar, aynı oyuncunun dumana dönüşen bir Flash düşmanını da canlandırdığını farketmiştir sanırım. 

gotham penguen
***Gotham şehrinin büyüklüğünden, heybetinden daha önce de bahsetmiştik. Suç ve ölümün şehri Gotham, bünyesinden Joker, Penguen gibi birçok süperkötü karakter çıkarmıştır. Ama, Batman'in de Batman olmasındaki büyük etkisini tartışmaya gerek yoktur sanırım. 7. bölüm ile birlikte Gotham'ın Bruce Wayne'i nasıl etkilediğini yavaş yavaş izlemeye başlıyoruz. Ayrıca, Catwoman, Edward Nygma, Black Mask gibi karakterleri de ara ara görüyoruz. Bu şekilde, sonraki sezonların temellerinin yavaş yavaş atıldığını söylemek mümkün. Ama, daha önce de dediğimiz gibi bu sezon Penguen'in sezonu olacak gibi gözüküyor. Penguen karakterinin 7. bölümün son sahnesine de damga vurması bunu kanıtlar nitelikte. Herkese iyi seyirler..


+++Gotham dizi konusu ve şehrin detaylı analizine BURADAN ulaşabilirsiniz ;)
Devamını oku »

GÜNÜN RESİMLİ REPLİKLERİ, SÖZLERİ(CAPSLER)

***Nankör insan, herşeyin fiyatını bilen fakat hiçbir şeyin değerini bilmeyen insandır
(3 IDIOTS FİLMİNDEN )
3 aptal replikleri

                                                                                              SUSKUNLAR DİZİSİNDEN
suskunlar sözleri

 ***Parmağını bile kımıldatmadan erkekleri mahveden kadınlar gördüm
(KİMLİK-IDENTITY FİLMİNDEN)
identity filmi replikleri

 ***Aslında korkman iyi birşey. Mezarlıktan korkman yani. 
Bi insan mezarlıktan korkuyorsa en kıymetlisini kaybetmemiştir demektir.
 (BENİ BÖYLE SEV DİZİSİNDEN)
beni böyle sev dizi sözleri

                                                                                                 (AH NEREDE FİLMİNDEN)
ah nerede film sözleri

Devamını oku »