18 Ekim 2014 Cumartesi

GAME OF THRONES(TAHT OYUNLARI) KONUSU VE YORUMLARI

***Game of Thrones, belki de dizi tarihi boyunca en çok izlenen ve konuşulan dizlerden biri. Epik ve fantastik türdeki diziyi, bu satırlara ulaşan herkes izlemiştir veya bir şekilde bir yerden duymuştur eminim :) Şimdi sizlere karikatürize edilmiş, sanırım karikatürü de vardı ama bulamadım, bir durumdan bahsedicem. Eminim, bu duruma benzer diyaloglar sizin de bulunduğunuz ortamlarda gerçekleşmiştir. --Gençler cafede otururken, içlerinden biri Game of Thrones esprisi patlatır. Espriye herkes gülerken, içlerinden biri espriyi anlamadığı için Game of Thrones ne la diye sorar. ((la) diye sorduğuna göre olay muhtemelen Angara'da geçmektedir:)) Bunun üzerine diğerleri o kişiden koşarak uzaklaşır.--  Dediğim gibi karikatürize bir durumdan bahsettim yani kimse Game Of Thrones izlemeyen arkadaşlarından koşarak uzaklaşmasın :) Ama, dizinin ne kadar çok  takip edildiğini anlayalım istedim.

***Bu yayında, Game of Thrones'un genel olarak konusundan bahdedicem. O yüzden diziye başlamamış arkadaşlar spoiler yeme korkusu olmadan okumaya devam edebilirler. Game of Thrones, George R. R. Martin'in halen yazmaya devam ettiği epik-fantastik türde bir romanıdır. 1991'den beri Game of Thrones serisini yazmaya devam eden George R. R. Martin, seriden önce de çok başarılı bir fantezi ve bilim kurgu yazarıydı. Yazarın 1990'lı yıllarda aldığı birçok önemli ödül var. Ama, yazar şimdiki ününe tartışmasız Game of Thrones serisi ile ulaştı. Seri dünya genelinde 15 milyondan fazla satış yaptı ve New Your Times'ın en çok satanlar listesine girdi. Martin, Game of Thrones serisi ile beraber epik ve fantezi yazın türündeki duvarları yıktı ve kendini aştı.  Meselea, Ana karakterler ve kahramanların hiç beklenmedik anlarda ölmesi, özellikle biz duygusal türk izleyicisinde şok etkisi yaratmıyor değil. Ayrıca, türk demişken Sibel Kekilli ablamız da dizide 3 sezon kadar oynadı :) Aramızda, Kekilli'yi izlerken maziyi hatırlayan arkadaşlar vardır eminim :) Sonuç olarak, diziye yeni başlayacak arkadaşlara, karakterlere çok fazla bağlanmamasını tavsiye ediyorum :)


***Game of Thrones, adından da anlaşılacağı gibi Taht Oyunları üzerine kurgulanmış epik-fantastik bir dizi. Bu yüzden, izleyicilere fazlasıyla şiddet, savaş ve cinsellik vaad ediyor diyebiliriz. Hikaye, binlerce yıl öncesinde Westeros ve Essos adlı iki kurgusal kıtada geçmektedir. Hikayede, 7 Krallığı yöneten bir Kral ve çevresinde bitmek tükenmek bilmeyen taht oyunları dönmektedir. Ama, Krallık için asıl tehlike yaklaşan kış mevsimidir.  Çünkü, kuzeyden kış mevsimi geldiğinde aylar değil yıllar sürer. Kış geldiğinde ise, krallığın asıl sorunu açlık ve soğuk olmayacaktır. Kış mevsimi ile birlikte kuzeyden gelebilecek olan krallık dışındaki insanlar ve fantastik yaratıklar, krallığın asıl sorunudur. Krallığın kışın tehlikelerine karşı önlemi, metrelerce yükseklikteki bir duvardır. Fakat, bitmek bilmeyen taht oyunları ve entrikalar duvarın koruyucusu Kuzeylileri de zayıflatmaktadır.

***Dizi hakkında yorum ve görüşlerinizi konuya yapabilirsiniz...

Devamını oku »