16 Ekim 2014 Perşembe

ARROW DİZİ KONUSU VE YORUMLARI

***Öncelikle Arrow, daha doğrusu Green Arrow(Yeşil Ok) kimdir ona değinelim. Green Arrow, Dc evreninin önemli kahramanlarından biri ve Justice League(Adalet Takımının) bir üyesi. Her ne kadar adalet takımının önemli elamanlarından biri olsa da, fantastik güçleri ve yetenekleri bulunmuyor. Adından da anlaşılacağı gibi, ok atma konusunda ustalaşmıştır. Bu yeteneklerini adada 5 yıl boyunca mahsur kaldığı süre zarfında geliştirmiştir. Arrow, ok atma konusunda master yeteneklere sahip olan ilk kahramandır diyebiliriz. Daha sonra Marvel şirketi, Green Arrow benzeri bir kahraman çıkarsa da, Arrow kadar ün kazanamadı.

***Arrow özellikleri itibariyle, Batman karakterine aşırı bir şekilde benzemektedir. İki karakter de günlük yaşamlarında milyarder, zengin ve zeki kişiliklerdir. Kahramanlık karakterlerinde ise, ikisi de yüzünü maske veya kapşon ile gizlemektedir. Ve iki karakter de teknolojinin nimetlerinden fazlasıyla faydalanır. Aralarındaki en önemli fark, Arrow siyasetle çok fazla ilgilidir ve bir dönem Star City'nin başkanlığını yapmıştır. Bu yönüyle, yöneticilik ve liderlik vasıfları konusunda Batman'den birazcık daha iyidir diyebiliriz. Ayrıca, Batman ile çok iyi dostturlar ve Justige League'e katılması Batman'in ısrarlarıyla olmuştur. 

***Dc comics'in Arrow karakteri bence %70 Batman kopyası olsa da, bu evrendeki en ünlü ve büyük karakterlerden biri. Arrow karakterini ilk defa Superman'in gençlik yıllarını konu alan Smallville dizisinde izlemiştik. Smallville'de çok başarılı bir karakter olmuştu ve diziye renk katmıştı. Söylentiye göre, Dc Comics önce bir Green Arow filmi çekmek istemiş. Ama dediğim gibi, muhtemelen Arrow'un Batman karakterinin gölgesinde kalacağını düşündüler. Ve Arrow'un dizisini çekmeye karar verdiler. Dizi bu sene, 3. sezonuna başladı ve gayet başarılı ilerliyor denebilir. Arrow'un okçuluk yeteneklerini mahsur kaldığı adada kazandığını söylemiştik. Bu adada, başından geçen olaylar flashbacklerle anlatılıyor. Bu yönüyle de biraz Lost dizisini andırdığını söyleyebiliriz. 
 ***Ayrıca, dizide Spartacus'teki Crixus rolüyle ünlünen Manu Bennett de yer alıyor.                                                                                                                 


***Superman Dönüyor(2006)'daki superman karakterini canlandıran Brandon Ruth da, 3. sezondan itibaren Arrow'da olacak. Canlandıracağı karakter ise, yine Dc evreninin ünlü bir kahramanı olan, The Atom olacak. The Atom, vücudunu ve nesneleri etkileme özelliğine sahip bir karakter. Atom boyutuna ufalabiliyor ve kabloların içinde hareket edebiliyor.


***Ve 3. sezondan itibaren de, Prison Break'teki John Abruzzi karakteriyle ünlenmiş olan Peter Stormare yer alacak.





 ***Sonuç olarak, Dc comics'in Arrow'u dizi yapması çok başarılı bir hamle olarak gözüküyor. Dc comics Arrow'un kaymağını yeme konusunda da fazlasıyla kararlı bence. Flash karakterini ilk olarak Arrow'da işleyen Dc comics, bu sezon Flash dizisinin çekimlerine başlamıştı. Sanırım, The Atom karakteri de ünlenerek, yeni bir dizi ve film ile karşımıza çıkabilir. Bence, Brandon Ruth bu konuda biçilmiş kaftan. Kaliteli ve ünlü oyuncularla 3. sezona başlayan Arrow'u, süperkahraman severlerin kaçırmaması gerekir diyerek sözlerimi burada noktalıyorum.
 
***Dizi hakkında yorum ve görüşlerinizi konuya yapabilirsiniz...
Devamını oku »